Recensie quotes Ghostwriter

Dinsdag 13 februari 2024

RECENSIE QUOTES over GHOSTWRITER, feb 2024

“…Intrigued by the allure of Baartmans’ virtuosity? Embrace the melodies, absorb the stories, and embark on an unforgettable musical voyage. Ghoestwriter stands as a testament to BJ Baartmans’ remarkable artistry, a legacy woven into every chord and verse.”

Glen Parkes (Jace Media Music)

“…bij al dit fraais zijn het vooral de verstilde momenten die dieper snijden, een treurige ballade als Solid Ground, de tragiek in The Fall en het tedere, op haast vloeiend snarenwerk gebouwde, She Just Knows imponeren bij een eerste beluistering, het zijn de pareltjes van een intrigerend werkstuk.”

Cis van Looy (Written In Music)

“…Op Ghostwriter staat zijn stem centraal. Zijn zang is gortdroog, op The Other Side ontkom je niet aan een vergelijking met Steve Forbert. De goede verstaander begrijpt dat die opmerking geenszins als kritiek moet worden opgevat…Ghostwriter biedt Baartmans niet alleen de mogelijkhei om geheel zijn eigen muzikale koers te varen, hij kan in zijn teksten ook reflecteren op het alledaagse leven met zijn ups en downs.”

John Gjaltema (Alt Country)

“… Prachtige Americana. Heerlijk gitaarwerk. Soulvol gezongen…Op Ghostwriter plak ik zonder dralen het etiket topalbum!”

Gerrit Schinkel (Bluestown Music)

“…Baartmans nam ze op met veel zijn vaste muzikanten: drummer Sjoerd van Bommel, bassist Gerco Aerts, toetsenisten Mike Roelofs en Rob Geboers en pedal steel-gitarist Johan Jansen. Ook zijn zoon Tom baste een aantal keren. Baartmans overloopt met hen muzikaal en tekstueel zo zijn leven van zijn puberteit tot nu, ons met zijn kenmerkend hese stem inkijkjes gevend in voor hem essentiële gebeurtenissen.Ook daardoor wordt zijn vijftiende soloalbum een muzikaal dagboek.”

Ruud Heijjer (Kippenvel, Heaven)

“…BJ Baartmans verrast keer op keer met zijn opgenomen werk. Geen twee CD’s zijn inwisselbaar, hij is de ware kameleon in zijn genre! Heerlijk werk!”
Fred Schmale (Real Roots Café)

“…dat de nu 58-jarige Nederlandse muzikant BJ Baartmans een enorm getalenteerde songschrijver, gitarist en producer in zijn eigen Wild Verband Studio is hoeven we eigenlijk niet meer duidelijk te maken bij de trouwe lezers van onze Rootstime recensies.”

Valsam (Rootstime, België)

…Met een aan zijn zijde een selectie van sterke kwaliteitsvolle muzikanten weet je al bij voorhand dat dat het beluisteren van deze 'Ghostwriter' een reis zal worden in het muzikale landschap waar kwaliteit de bovenhand komt te nemen. Bovendien is zijn stem er eentje waar je nooit genoeg van krijgen en het beluisteren van zijn albums een waar genot kan worden genoemd. Diversiteit is ook geen loos begrip bij deze uit Boxmeer afstammende muzikant.”
Recensie Rootsville (BE)

"Wonderful songs. This album is a must hear, the more I am listening to BJ's music it continues to grow on me."
Bernd Ramien/MIG records, Hannover, Germany

“… en zo bouwt BJ Baartmans onvermoeibaar door aan een immer uitdijend, zeer veelzijdig oeuvre, samen met zijn muzikale vrienden. Geniet er van mee, zou ik zeggen, want de kwaliteit is als altijd verbijsterend hoog.”

Holly Moors (Moors Magazine)